جلسه کمیتۀ بازنگری ساختاری تشکیلاتی و فعالیت های اکادمی علوم برگزار شد

Ezatullah_admin
پنجشنبه ۱۳۹۹/۲/۱۸ - ۱۷:۵۲
جلسه کمیتۀ بازنگری ساختاری تشکیلاتی و فعالیت های اکادمی علوم برگزار شد

جلسه کمیتۀ بازنگری ساختاری تشکیلاتی و فعالیت های اکادمی علوم برگزار شد

..............

17 ثور 1399

نخستین جلسه کمیتۀ بازنگری ساختاری تشکیلاتی و فعالیت ها و وظایف اکادمی علوم بعد از ظهر روز چهارشنبه به ریاست استاد دانش معاون رئیس جمهور برگزار شد.

این کمیته برمبنای حکم شماره 37 مورخ 11/01/1399 ریاست جمهوری تشکیل یافته است که براساس این حکم، کمیتۀ به ریاست معاون دوم ریاست جمهوری و عضویت سرپرست وزارت تحصیلات عالی، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، مشاور رئیس جمهور در امور فرهنگی، مؤظف شده است که نحوۀ ارزیابی اجراآت، فعالیت ها و ظرفیت های کادری موجود در اکادمی علوم را بازنگری کند.

همچنین در این حکم، اکادمی علوم توظیف گردیده است که تحت نظر معاون رئیس جمهور و مشوره وزارت تحصیلات عالی و سایر ادارات مرتبط، ضمن بازنگری وظایف و مکلفیت های آن اداره، دورنمای واضح از فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی در عرصه های مختلف را در مقایسه با مراکز مشابه منطقوی و بین المللی تهیه نموده و آن را به کابینه ارائه کند.

دراین حکم ریاست جمهوری کمیسیون اصلاحات اداری و خدمات ملکی برای تفصیل ساختار تشکیلاتی اکادمی علوم و وزارت عدلیه به تهیه طرح تعدیل اسناد تقنینی مرتبط به حکم ریاست جمهوری توظیف شده اند.

این تصمیم حکومت برای بازنگری ساختاری تشکیلاتی و فعالیت های اکادمی علوم به هدف توسعه علم و دانش، ارتقای سطح علمی و تحقیقاتی کشور، فراهم سازی بستر های مطالعاتی و پژوهشی، ترغیب دانشمدان و محققین به خلق آثار علمی و تحقیقی و تطبیق اصلاحات عمومی برای تأمین شفافیت، پاسخگویی و مسئولیت پذیری اتخاد گردیده است.

استاد دانش معاون رئیس جمهور در نخستین جلسه این کمیته، ضمن تأکید بر دقت و مطالعات بیشتر در امر تحقق مکلفیت های کمیته، از اعضای کمیته نیز خواست که با مسئولیت پذیری روند انجام وظایف کمیته وتطبیق حکم ریاست جمهوری در زمینه های یاده شده را مورد توجه قرار دهند.

معاون رئیس جمهور به فعالیت های علمی درافغانستان به گذشته ها اشاره کرد و گفت که قبل از سال 1357کارهای ارزشمند علمی و فرهنگی در زمینه های مختلف درافغانستان صورت گرفته است. وی از فعالیت های فرهنگی انجمن تاریخ قبل از سال 1357، دایرة المعارف و مجله آریانا را از کار های ماندگار علمی و فرهنگی در بیشتر از چهل سال گذشته عنوان کرد.

وی گفت پس از آن به دلایل مختلف و به اثر عوامل چون جنگ و نا امنی، نهادهای اکادمیک و تحقیقاتی افغانستان چنانکه انتظار می رفت نتوانسته اند در زمینه تولید علم و تحقیقات علمی کار درخور شأن انجام دهند. به گفته معاون رئیس جمهور، حکومت افغانستان با توجه به ضرورت های بسیار، تصمیم گرفته است ساختار و نحوۀ فعالیت و کارکرد اکادمی علوم به عنوان یک نهاد مهم علمی بازنگری شود.

دراین جلسه، رئیس اکادمی علوم ضمن ارائه گزارشی از سابقه، کار کرد و فعالیت های این نهاد در عرصه های مختلف، از تصمیم هیأت رهبری حکومت مبنی بر اصلاح و باز نگری ساختار تشکیلاتی و نیز فعالیت و وظایف اکادمی علوم استقبال کرد.

همچنین سایر اعضای جلسه از جمله سرپرست وزارت تحصیلات عالی، سرپست وزارت اطلاعات و فرهنگ ومشاوران ریاست جمهوری درامور علمی و فرهنگی نیز دیدگاه ها و نظرات شان را در مورد ضرورت بازنگری ساختار تشکیلاتی و مکلفیت های اکادمی علوم و نیز اهمیت نقش این نهاد در زمینه تولید علم و انجام تحقیقات علمی و چالش های که هم اکنون دراین اداره وجود دارد را ابراز داشتند.

درپی توضیحات ارائه شده از سوی معاون رئیس جمهور و اظهار نظر اعضای جلسه، سرانجام فیصله شد که یک کیمته تخنیکی متشکل از دو نماینده از وزارت تحصیلات عالی، دو نماینده از اکادمی علوم، یک نماینده از وزارت اطلاعات و فرهنگ و دو نماینده از دفتر معاون رئیس جمهور به عنوان هماهنگ کننده و سکرتریت این کمیته تخنیکی، بررسی های لازم و ابتدایی را در زمینه انجام داده و برای بررسی بیشتر و اتخاذ تصامیم لازم به کمیته ارائه کنند.

تازه خبرونه

پنجشنبه ۱۴۰۳/۱/۱۶ - ۱۰:۵۶
Background image

د ټولنې په اصلاح او روزنه کې د رسنيو رول

د افغانستان د علومو اکاډمۍ د بشري علومو معاونيت د ټولنيزو علومو ریاست د ژورناليزم انستيتوت آمر څېړنوال محمد داود ناظم د څېړنپوه علمي رتبې ته د لوړاوي لپاره له لايحې سره سم خپل علمي. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۱/۱۵ - ۱۰:۴۰
Background image

د علومو اکاډمۍ د علمي شورا غونډه

د افغانستان د علومو اکاډمۍ علمي شورا خپله نوبتي غونډه د ۱۴۰۳ ل کال د وری میاشتې پر ۱۴ مه نېټه ترسره کړه. په دې غونډه کې د علومو اکاډمۍ د بېلابېلو علمي برخو د علمي کادر د غړو علمي –. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۱۲/۲۹ - ۱۲:۵۷
Background image

ایا نظامي کېدل د اسیا په سترو نظامي قدرتونو کې د حکومت د ثبات لامل کېږي؟ د نړۍ د حکومتولۍ شاخص رول

«علمي – څېړنیز کنفرانس» د افغانستان د علومو اکاډمي د بشري علومو معاونیت د سیمه ییزو مطالعاتو مرکز څېړونکي، ښاغلي څېړندوی عمران زکریا، څېړنوال علمي رتبې ته د ترفیع په موخه (ایا نظامي. . .

BACK TO NEWS