بررسی استفاده از تکنالوژی های جدید ساختمانی
محقق مریم کوهستانی عضو علمی انستیتوت ساختمانی مرکز علوم ریاضی، فزیک و ساختمانی، کنفرانس علمی- تحقیقی یی را تحت عنوان «بررسی استفاده از تکنالوژی های جدید ساختمانی» در تالار کنفرانس های اکادمی علوم افغانستان ارایه نمود.
طی این کنفرانس ضمن مشخص نمودن اهمیت و مبرمیت موضوع، معلومات در مورد شیوه های ساخت قدیمی و پروسه تولید صنعتی ارایه نمود.
وی افزود، نیاز گسترده و روز افزون جامعه به ساختمان، ضرورت استفاده از سیستم ها و مصالح جدید ساختمانی به منظور افزایش سرعت ساخت، سبک سازی، افزایش عمر مفید و مقاوم نمودن ساختمان ها در برابر زلزله را مطرح ساخته است. در این راستا ارتقا سطح علمی و آشنایی با سیستم ها و مصالح جدید ساختمانی امری اجتناب ناپذیر می باشد. صنعت ساختمان از آن دسته صنایعی است که همواره مورد توجه بوده و روز به روز شاهد گسترش و پیشرفت آن می باشیم. استفاده از تکنالوژی های جدید علاوه بر افزایش دقت، بهبود عملکرد و افزایش سرعت ساخت و ساز می توانند به صرفه جویی در مصارف بلند مدت نیز منجر شوند. موارد یاد شده از مهمترین ارزش های اثبات شده کاربرد تکنالوژی های جدید در صنعت ساختمانی می باشد. از جمله نانو تکنالوژی، سطوح خود تمیز شونده و مصالح هوشمند پرکاربرد ترین مصالح نوین در صنعت ساختمان هستند. در بخش ساختمان، نانو تکنالوژی را می توان "محصولات توانا کننده" نامید. که هدف آن مطلوب ساختن مواد و مصالح معمولی و موجود و از همه مهمتر چند منظوره ساختن مصالح و ایجاد قابلیت پیشگیری از آسیب دیدن مواد است.
در نتیجه می توان گفت مصالح معاصر توانایی های زیادی دارند و می توانند در عکس العمل به محیط اطراف خود چنان تغییر کنند که مصالح قدیمی قادر به آن نیستند. این مصالح می توانند تحول مثبت در مهندسی، ساخت و ساز، ارتقای کیفیت ساختمان ها و روش زندگی ایجاد کنند. استفاده از آن ها باعث طراحی ساختمان هایی با قابلیت ماندگاری بالا در شرایط اقلیمی مختلف خواهد شد.
بهره گیری از توصیه ها و راهکار های ارایه شده در این کنفرانس می تواند زمینه های استفاده گسترده از چنین سیستم هایی را در بخش های مختلف صنعت ساختمان و مسکن فراهم سازد و نتایج آن در کاربرد های عملی مورد استفاده متخصصین، مهندسین و سایر دست اندر کاران امر ساختمان سازی قرار گیرد.