بررسی نقاط بحرانی جهت ترسیم گراف توابع

Ezatullah_admin
سه‌شنبه ۱۴۰۰/۱/۱۰ - ۱۱:۴۳
بررسی نقاط بحرانی جهت ترسیم گراف توابع

کابل- اکادمی علوم: محترمه معاون محقق آمنه بارکزی عضو علمی مرکز ریاضی فزیک، معاونیت علوم طبیعی - تخنیکی اکادمی علوم افغانستان، کنفرانس علمی- تحقیقی خویش را تحت عنوان (بررسی نقاط بحرانی جهت ترسیم گراف توابع) ارائه نمود.

بارکزی با مهم دانستن دیفرانسیل ګفت، یکی از مهم ترین کاربرد های حساب دیفرانسیل در علم فن آوری امروز مسأله اکسترمم ویا مسأله بهینه سازی است. تعیین نقاط بحرانی در مسایل تخنیکی و اقتصادی خصوصاً در ترسیم گراف ها نقش ارزنده دارد.

از ترسیم گراف ها برای حل مسایل زیادی ریاضیات و سایر علوم استفاده می شود ساختارهای زیادی را می توان به کمک گراف ها نمایش داد، از گراف ها در شبکه ها، طراحی مدارهای الکترونیکی، تعمیم اشکال هندسی، حل مشکلات ترافیک و مهم ترین کاربرد گراف مدل سازی پدیده های گوناکون است که بررسی به رویت آنها صورت می گیرد.

به ګفته وی، بسیاری از مسایل که در علوم تجربی و ریاضیات مطرح می شود در جستجوی یافتن قیمت های اعظمی و اصغری هستند که یک تابع مشتق پذیر می تواند در دامنه خاص اختیار کند و مشتق عملیه مناسب برای یافتن این قیمت ها است. در انالیز ریاضی نقاط اعظمی و اصغری یک تابع را اکسترمم آن تابع گویند، و دریاضیات تطبیقی نقاط اکسترمم از نقطه است که مماس در نقطه مورد نظر موازی به محور x باشد ودر ریاضی اقتصادی نقاط اکسترمم عبارت از نقطهٔ است که دارای مجاورت چپ و راست باشد.دارای دو نوع اکسترمم می باشد؛ اگر در یک انتروال بزرگترین مقدار و کوچکترین مقدار یک تابع (در صورت وجود)، در نظر بگیریم اکسترمم نسبی می گویند و اگربزرگترین مقدار و کوچکترین مقدار در کل دامنه در نظر بگیریم اکسترمم مطلق گفته می شود.

بارکزی افزود، توسط عمیله مشتق می توانیم گراف توابع را از نگاه متزاید و متناقص بودن، پیدا کردن قیمت های اعظمی و اصغری و همچنان مقعریت و نقطه انعطاف بررسی کنیم.

تازه ترین اخبار

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۳/۸ - ۹:۵۲
Background image

وضعیت شهروندی و شهر نشینی در کابل

“کنفرانس علمی – تحقیقی “ (طی دو دهه اخیر) ابتدا روی مبرمیت موضوع، هدف و شیوهٔ تحقیق صحبت شد،‌ بعداً در رابطه به تاریخچه شهر کابل مختصراً نکات چند بیان گردید. متعاقباً تعریف های از فرهنگ. . .

یکشنبه ۱۴۰۳/۲/۲ - ۱۰:۵۹
Background image

دفاع از پروژۀ علمی – تحقیقی تحت عنوان (بررسی کاربرد معادلات دیفرانسیل معمولی برای دریافت شدت جریان برق در برخی از مدار های برقی)

اکادمی علوم افغانستان معاونیت بخش علوم طبیعی – تخنیکی مرکز علوم ریاضی، فزیک و تخنیک محترم نامزد محقق خورشید انور "نیازی" عضو علمی مرکز علوم ریاضی، فزیک و تخنیک پروژۀ علمی – تحقیقی خویش. . .

پنجشنبه ۱۴۰۳/۱/۲ - ۱۱:۳۴
Background image

دفاع از پروژه علمی – تحقیقی تحت عنوان (( بررسی طرق وقایوی و تداوی پوسیدګی دندانها))

اکادمی علوم افغانستان معاونیت بخش علوم طبیعی- تخنیکی مرکز علوم طب محترم نامزد محقق داکتر احمد جاوید وردک عضو علمی مرکز علوم طب پروژه علمی – تحقیقی خویش را تحت عنوان (( بررسی طرق. . .

BACK TO NEWS