گزارش تحقیقی و چگونگی آن در رسانه های افغانستان
گزارش تحقیقی و چگونگی آن در رسانه های افغانستان
"کنفرانس علمى- تحقيقى"
ادمى علوم – کابل: معاون سرمحقق فرزانه حبيبى عضو علمى مرکز علوم اجتماعى اکادمى علوم کنفرانس علمى- تحقيقى خويش را تحت عنوان " گزارش تحقیقی و چگونگی آن در رسانه های افغانستان" را بتاريخ ٥/ ١٢/ ١٣٩٨ ارايه نمود.
وى گفت، گزارش تحقیقی شیوه کاوش و بازیابی ریشه های فساد و استفاده جویی های مقامات دولتی و رسمی و سایر موسسات اجتماعی و جستجو برای کشف حقایق پنهانی و پس پرده است.
موصوف افزود، از مهمترین دلایل عدم تاثیرگذاری مطبوعات در اصلاح امور حکومتداری فقدان ژورنالیزم تحقیقی است. ژورنالیزم تحقیقی می تواند نگاه را به محور موضوع معطوف بسازد و چشم و گوش مردم را نسبت به پشت پرده ای رویداد ها باز کند. فعالیت مؤثر رسانه ها نیازمند نهادینه شدن ژورنالیزم تحقیقی است.
او علاوه کرد که یکی از آسیب های جدی که همواره گریبان رسانه های کشور بوده، فقدان ژورنالیزم تحقیق محور و خود بنیاد است. ژورنالیزم که با اتکا به تحقیقات مستقل و بی طرف بتواند با افشای پرونده های فساد مالی، معاملات پنهان مافیای دولتی و سهام داران شریک قدرت مخاطبان را در روشنایی قرار دهد و زمینه ی بسیج عمومی برای داد خواهی را فراهم سازد.
وى، موانع فرا راه گزارش های تحقیقی در افغانستان را عدم دسترسی به اطلاعات، عدم توجه حکومت به گزارش های تحقیقی و ناامنی از عمده ترین چالش ها برای تهیه گزارش های تحقیقی می داند.
معاون سرمحقق فرزانه حبيبى در ضمن پیشنهادات از تمام نهاد های دولتی که اطلاعات و معلومات دست اول در موارد دوسیه های فساد و ارتشاء و سایر موارد مهم دیگر در دسترس ایشان قرار دارد، تقاضا کرد تا مطابق تعهدی که دولت به جامعه بین المللی و جامعه رسانه یی افغانستان در قسمت دسترس به موقع به اطلاعات و آزادی بیان و مطبوعات دارند، مطابق تقاضای خبرنگاران و به اساس قانون حق دسترسی به اطلاعات آنرا در اختیار ایشان قرار دهد.