پیام رئیس

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمد لله وکفی و الصلوة والسلام علی محمد المصطفی وعلی آله النجباء وأصحابه الأتقیاء ومن بهدیهم اقتدی وبآثارهم اقتفی من المفسرین والمحدثین والفقهاء إلی یوم الجزاء.

أما بعد: اقتصاد و بانکداری در جهان امروز یک ضرورت حتمی زندگی به حساب می­آید، به حدی که هیچ­فردی در جامعه از آن بی­نیاز نمی­باشد.

در کشور ما نظام­های اقتصادیی پیاده شده بود که از یک­جهت نظام­های مذکور با ارزش­های اسلامی و ملی ما هماهنگی نداشت و از طرف دیگر مشکلات فراوان شرعی را نیز دربر داشت که در نتیجه به جای نفع، به ضرر ملت تمام می­گردید.

نظام­های یادشده بیشتر خودساختۀ بشر بوده و عموما بر سود، قمار، غرر و مفاسد دیگر استوار و با اصول اسلامی و ملی ما در تصادم بوده است.

لهذا بعد از اقامۀ نظام اسلامی نیاز جدی وجود داشت که همانند بخش­های دیگر حکومتی؛ در بخش مالی و اقتصادی نیز تغییرات ریشه­ای به میان آورده شود، تا که ملت و جامعه از لوث معاملات سودی و پیامدهای مصیبت­بار آن نجات یافته و همه فعالیت­های اقتصادی با شریعت اسلامی برابر، تنظیم گردد.

به همین هدف از طرف ریاست الوزراء در تشکیلات «اکادمی علوم افغانستان» ریاست جدیدی به نام «مرکز تحقیقاتی بانکداری اسلامی و مسایل معاصر» تأسیس گردید و مسؤولیت سنگین این مرکز به عهدۀ بنده واگذار گردید. گرچند که این مسؤولیت، بزرگ و از توان بنده فراتر بود، مگر الحمد لله که علما و نخبگان امت اسلامی در این بخش تحقیقاتی انجام داده و آثار و تألیفات زیادی نوشته و سرمایۀ هنگفتی برای ما تقدیم نموده­اند. بناءً به توفیق الهی، با استفاده از این تحقیقات و همچنین مسلکی و متخصص­بودن همکاران؛ امیدوارم که اهداف و نتایجی که از طرف رهبری برای این مرکز تعیین گردیده است، به نحو احسن و مؤثری آن را به دست آورد و در امور اقتصادی، مالی و بانکی کشور نیز اصول و احکام اسلامی به طریق احسن تطبیق و تنفیذ گردد.

و ما توفیق إلا بالله علیه توکلت و إلیه أنیب

مفتی ابو سعید راشد

رئیس « مرکز تحقیقاتی بانکداری اسلامی و مسایل معاصر»