اثر " فرهنگ موضوعی قرآن با تفسیر مختصر "چاپ گردید.

Ezatullah_admin
یکشنبه ۱۴۰۲/۸/۷ - ۱۲:۲۴
فرهنگ موضوعی قرآن با تفسیر مختصر

این فرهنگ، حیثیت مدخل را دارد که برای وارد شدن به موضوعات اساسی قرآن، خواننده را کمک می کند تا با استفاده از آن، بتواند به صورت ساده و آسان، به موضوع مورد نظر در زمان بسیار کم دسترسی پیداکند و از این طریق حل مشکل نموده، در صورت نیاز و جهت بررسی و تفصیل بیشتر، به سایر کتب تفسیر مراجعه نماید.

اثر مذکور حاوی یک مقدمه و سه بخش می باشد. بخش اول آن مشتمل بر یک تمهید و دو فصل است که در فصل اول مطالبی از قبیل تاریخچه نگارش تفسیر موضوعی، نگاهی به فرهنگ نگاری در کشور و علت باعثه انتخاب موضوع بیان شده و در فصل دوم مسایلی نظیر معرفی واژه ها و اصطلاحات و شیوه نگارش توضیح گردیده است.

بخش دوم آن شامل یک تمهید و بیست و هشت فصل می باشد که در این فصول واژه های قرآنی از لحاظ لغوی و اصطلاحی به ترتیب الفبا تعریف، سپس به طور مختصر تفسیر و تشریح گردیده اند. بخش سوم آن یک تمهید و نتایج به دست آمده از بحث، مناقشه و بررسی و نتیجه گیری، پیشنهادات و فهرست منابع می باشد. کتاب هذا به نحوی تألیف و تدوین گردیده است که در هر فصل نخست آیاتی که در برگیرنده مصطلحات است ذکر گردیده، سپس واژه ها از لحاظ لغوی و اصطلاحی تعریف شده و پس از آن، این واژه ها با استفاده از منابع معتبر به صورت مختصر تفسیر و تشریح گردیده و در اخیر فواید و احکام مستنبطه از آیات به صورت مختصر بیان شده است.

قابل تذکر است که در تکمیل این اثر به تفاسیر معتبر بالروایه مانند: تفسیرطبری، تفسیر ابن کثیر و همچنان تفسیر قرطبی و سائر تفاسیر معتمد، مراجعه صورت گرفته و دیدگاه های آنها پیرامون موضوع انعکاس داده شده است. همچنان در این اثر از کتب و مراجع معتبر داخلی و خارجی که در زمینۀ لغت، تفسیر و علوم اسلامی به رشته تحریر درآمده، استفاده شده است.

مزیت ها و نوآوری ها:

1-      ارایۀ تفسیر موضوعی قرآن برای اولین بار در سطح کشور، مرتب به ترتیب حروف هجاء؛

2-      ساده سازی موضوعات قرآن جهت دسترسی به مفاهیم و مطالب مورد نظر بدون ضیاع وقت؛

3-      دسترسی به سایر آیاتی که در رابطه با موضوع مورد نظر در قرآن کریم وارد است؛

4-      معرفی بعضی از اصطلاحات مربوط به علوم القرآن که غالباً در این رساله به کار رفته اند؛

5-      دستیابی به ریشۀ کلمه با مراجعه به معتبر ترین کتب لغت؛

6-      ارایۀ پیام های تمدن ساز قرآن با استفاده از دیدگاه و نظریات دانشمندان معاصر اسلامی و اندیشمندان و بزرگان نهضت و بیداری اسلامی در عرصه های مختلف زندگی بشر؛

7-      ارایۀ آخرین دست آوردهای علمی- تحقیقی، تجربیات و دیدگاه های دانشمندان معاصر در بخش های مختلف علمی مربوط؛

8-      دوری از پیچیدن در موضوعاتی مانند مباحث کلامی و فلسفی، قضایای منطقی و اجتناب از اختلافات سلیقوی در احکام و مسایل فرعی؛

9-      رعایت وسطیت بین اختصار مخل و تطویل ممل؛

10-    پیروی از منهج اهل سنت و جماعت در عقاید و اسماء و صفات الهی؛

11-    التزام به عدم خروج از دایرۀ مذهب امام ابوحنیفه (رح) در بیان احکام فرعی فقهی؛

12-    عاری بودن از ذکر روایات اسرائیلی به صورت عام؛

13-    اغفال از بیان اختلافات تفسیری؛

14-    ارایۀ ریفرنس و بیان مآخذ به صورت معیاری؛

15-    استفاده از روش تحلیلی و تشریحی در بیان و تفسیر واژه ها.

علاقمندان گرامی می توانند محتویات صفحات نخست این اثر را از لینکهای ذیل به دست آورند:

 

https://asa.gov.af/sites/default/files/2023-10/An%20Objective%20Dictionary%20of%20Quran%20with%20a%20brief%20Interpretation%20%28first%20volume%29_0.pdf

https://asa.gov.af/sites/default/files/2023-10/An%20Objective%20Dictionary%20of%20Quran%20with%20a%20brief%20Interpretation%20%28second%20volume%29.pdf

https://asa.gov.af/sites/default/files/2023-10/An%20Objective%20Dictionary%20of%20Quran%20with%20a%20brief%20Interpretation%20%28third%20volume%29_0.pdf

یادداشت: این اثر دارای سه جلد میباشد که از ریاست اطلاعات و ارتباط عامه اکادمی علوم به قيمت مناسب به دست آورده می توانید.

شماره تیلفون: ۰۲۰۲۲۰۱۲۷۹

تازه ترین اخبار

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۳/۸ - ۹:۵۲
Background image

وضعیت شهروندی و شهر نشینی در کابل

“کنفرانس علمی – تحقیقی “ (طی دو دهه اخیر) ابتدا روی مبرمیت موضوع، هدف و شیوهٔ تحقیق صحبت شد،‌ بعداً در رابطه به تاریخچه شهر کابل مختصراً نکات چند بیان گردید. متعاقباً تعریف های از فرهنگ. . .

یکشنبه ۱۴۰۳/۲/۲ - ۱۰:۵۹
Background image

دفاع از پروژۀ علمی – تحقیقی تحت عنوان (بررسی کاربرد معادلات دیفرانسیل معمولی برای دریافت شدت جریان برق در برخی از مدار های برقی)

اکادمی علوم افغانستان معاونیت بخش علوم طبیعی – تخنیکی مرکز علوم ریاضی، فزیک و تخنیک محترم نامزد محقق خورشید انور "نیازی" عضو علمی مرکز علوم ریاضی، فزیک و تخنیک پروژۀ علمی – تحقیقی خویش. . .

پنجشنبه ۱۴۰۳/۱/۲ - ۱۱:۳۴
Background image

دفاع از پروژه علمی – تحقیقی تحت عنوان (( بررسی طرق وقایوی و تداوی پوسیدګی دندانها))

اکادمی علوم افغانستان معاونیت بخش علوم طبیعی- تخنیکی مرکز علوم طب محترم نامزد محقق داکتر احمد جاوید وردک عضو علمی مرکز علوم طب پروژه علمی – تحقیقی خویش را تحت عنوان (( بررسی طرق. . .

BACK TO NEWS