روگشایی کتاب قصه های شیرین مثنوی

Ezatullah_admin
چهارشنبه ۱۳۹۹/۷/۹ - ۱۵:۲۷
روگشایی کتاب قصه های شیرین مثنوی

به گرامیداشت از زادروز مولانا جلال الدین بلخی

کابل: به مناسبت گرامیداشت از زادروز مولانا جلال الدین بلخی، روگشایی کتاب قصه های شیرین مثنوی از سوی نهاد نشر باران با همکاری اکادمی علوم افغانستان در تالار علامه احمد علی کهزاد اکادمی علوم به تاریخ ۹ میزان سال ۱۳۹۹ هـ. ش برگزار گردید.

محفل با تلاوت آیات چند از از قرآن کریم آغاز گردید و به تعقیب آن سرود ملی پخش گردید.

عبدالمنان شیوای شرق معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ در سخنان خویش گفتند، حضرت مولانا جلال الدین بلخی ارباب معرفت سرزمین ما است.

او علاوه کرد که شخصیت مولانا در عرصه ادب و عرفان یک شخصیت استثنایی میباشد و برای مولانا جهان شبیه یک درخت بود و اصرار بر این داشت که انسان ها باید زیست عادلانه داشته باشد.

وی افزود، اگر جنگ از سرزمین ما رخت بندد و دروس مولانا را عملی نمائیم، مزه خوشبختی دایم را می چشیم.

سپس سهراب عمر رئیس نهاد نشر باران در باره نهاد مذکور معلومات ارائه نمودند، گفتند که به منظور بلند بردن سطح دانش کودکان و نوجوانان مدت ۸ سال است که در این زمینه کار می کنند و ۷۰ عنوان کتاب نوجوان و کودک چاپ کرده اند.

به گفته وی، مطالعه کتاب یکی از بهترین گزینه بلند بردن سطح دانش است و مجموعه قصه های شیرین مثنوی پیام های اخلاقی را به کودکان و نوجوانان می آموزد.

در جریان این محفل سیاوش جان، یکی از قصه های کتاب قصه های شیرین را به خوانش گرفت.

سپس سید حسین اشراقی نویسنده و پژوهشگر ضمن مبارکباد گفتن ۸۱۳همین سالگرد مولانا جلال الدین بلخی، وی را خداوندگار بلخ خطاب کرد و گفت، در این روز با خواندن سروده های نشاط انگیز مولانا لذت میبریم.

او علاوه کرد که شخصیت مولانا را در یک جلد کتاب یا چند جلد نمیتوان شناخت و از نهاد نشر باران در راستای خدمتگذاری و چاپ داستان های مثنوی و به دسترسی قرار دادن آن به اطفال را ستایش کرد.

وی افزود، مولانا با سرودن شعر جهت رسیدن به مردم گرایش دارد، مولانا دیگرستیزی را ویرانگر تعریف میکند و با برتریتی مبارزه میکرد.

اشراقی میگوید، امیدوار هستم که راه مولانا که راه عشق است، ادامه پیدا بکند و به آموزه های انسان ها گام های بلند بردارد.

سپس رضامحمد شاعر و نویسنده، سخنان خویش را با اشعار مولانا آغاز نمود و گفت که مثنوی را به عنوان اجتماعی ترین اثر فارسی دری میتوان خواند.

در اخیر دکتور حمیرا قادری در باره زندگی کودکی خویش و خاطرات تلخ که از زندگی کودکی خویش را به ذهن داشت، بیان نمودند و در پایان برنامه دکتور شمس الحق آریانفر در باره مولانا گفتند، مولانا شخصیتی است که نه تنها در جهان معاصر بلکه در تمام ادوار تاریخ نمونه اش را نمیتوان دریافت.

موصوف همچنان در لابلای سخنانش از نهاد نشر باران بابت چاپ کتاب قصه های شیرین تشکری نمود و به نهاد نشر باران پیشنهادات داشت.

وی تصریح کرد که نشر باران باید قصه های را چاپ و نشر کند که نتایج اخلاقی اش بخوبی محسوس باشد، قصه های آموزنده، قصه های اصلاح اخلاق و قصه های کوتاه باشد تا تأثیرات خوب بالای اطفال و نوجوانان داشته باشد.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۳/۹/۱ - ۹:۵۰
Background image

بررسی وضعیت اقلیم مونسونی افغانستان

محترم نامزد معاون محقق ولی احمد " نوری" عضو علمی دیپارتمنت جغراف‍یه طبیعی، انستیتوت هایدرومیتیورولوژی، ریاست مرکز علوم زمین، معاونیت بخش علوم طبیعی – تخنیکی، اکادمی علوم افغانستان پروژۀ. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۸/۳۰ - ۱۴:۳۸
Background image

اشارات نصوص پیرامون اثبات علوم ساینسی

محترم معاون سرمحقق دکتور نور الله کوثر عضو علمی مرکز عقیده وثقافت معاونیت علوم اسلامی اکادمی علوم افغانستان، کنفرانس علمی- تحقیقی خویش را تحت عنوان (اشارات نصوص پیرامون اثبات علوم. . .

شنبه ۱۴۰۳/۸/۲۶ - ۱۵:۱۹
Background image

تحقیق پیرامون اوضاع جغرافیای طبیعی ولایات فراه و نیمروز

محترم نامز محقق عبدالروف قادری عضو علمی دیپارتمنت جغراف‍یه طبیعی، انستیتوت هایدرومیتیورولوژی، مرکز علوم زمین، معاونیت بخش علوم طبیعی – تخنیکی اکادمی علوم افغانستان، پروژه علمی - تحقیقی. . .

BACK TO NEWS