کنفرانس ویدیویی میان اکادمی علوم افغانستان و اکادمی علوم تاتارستان

Ezatullah_admin
چهارشنبه ۱۳۹۹/۳/۱۴ - ۸:۵۱
کنفرانس ویدیویی میان اکادمی علوم افغانستان و اکادمی علوم تاتارستان

کابل، سه شنبه، ۱۳ جوزا،۱۳۹۹: هیئت رهبری اکادمی علوم افغانستان و معاون نخست وزیر جمهوری تاتارستان و رهبری اکادمی علوم کشور نامبرده به تاریخ ۱۳ جوزای سال ۱۳۹۹ در کابل جهت همکاری های علمی و فرهنگی دومین کنفرانس ویدیوی را به راه انداختند.
قابل ذکر است که زمینه این کنفرانس را مرکز فرهنگی سفارت روسیه مهیا ساخته بود که در جهت برآورده شدن همکاری های فرهنگی و علمی با هم بحث نمودند.
در نخست نیکرسوف اتشه فرهنگی سفارت روسیه از هر دو جانب بخاطر اشتراک در این کنفرانس ویدیویی اظهار سپاس کرد.
سپس محترم داکتر لطیف بهاند سفیر افغانستان در روسیه گفت که هر دو طرف میتواند در عرصه به اشتراک گذاری معلومات در باره نسخه های خطی و باستانشناسی همکار بمانند. موصوف همکاری هر دو اکادمی پيرامون تپه طلا مفید و ارزنده دانست.
رئیس اکادمی علوم تاتارستان در باره اکادمی علوم کشورش معلومات ارائه نمود.
معاون سرمحقق رفیع الله نیازی منشی علمی اکادمی علوم افغانستان از معاون نخست وزیر تاتارستان، از رهبری اکادمی علوم کشور نامبرده و از محترم بهاند سفیر افغانستان در روسیه بخاطر اشتراک شان در این کنفرانس ویدیویی ابراز تشکری و سپاس نمود.
وی همچنان از بخش فرهنگی سفارت روسیه در جهت زمینه سازی برای ایجاد این کنفرانس تشکری نمود.
موصوف در باره فعالیت های اکادمی علوم افغانستان معلومات مختصر ارئه نمود و اینکه چرا میخواهد با اکادمی علوم تاتارستان همکار بماند، گفت: از اینکه بیشترین افراد هر دو کشور مسلمان اند و آن هم بیشترش حنفی مذهب اند و تاتاران ترک تباران اند که در افغانستان به شمول اقوام دیگر قوم ترک تباران نیز وجود دارد و به خصوص تاتاران؛ پس به همین اساس اکادمی علوم افغانستان خواهان ایجاد همکاری با این کشور میباشد. موصوف در لابلای سخنان خویش افزود، از اینکه افغانستان در این سه دهه از هر ناحیه صدمه دیده، از این جمله در بخش علمی نیز صدمه فراوانی دیده است، اما اکنون افغانستان متعهد بر این است که در بخش علوم کار بکنند، از اینرو این نهاد معتبر میخواهد که با نهادهای معتبر علمی و اکادمیک در ارتباط باشد، تا از تجارب علمی جهان استفاده کند، بنا بر این ملحوظ اکادمی علوم افغانستان میخواهد در بخش های علمی و اکادمیک با اکادمی علوم تاتارستان همکار بماند.
موصوف خواستار اشتراک اعضای اکادمی علوم افغانستان در کنفرانس ها و مجالس علمی اکادمی تاتارستان شد، همچنان خواستار فیلوشیب کوتاه مدت و ایجاد زمینه ماستری و دکتورا در بخش های علوم بشری، طبیعی و علوم اسلامی برای اعضای علمی این نهاد علمی شد.
در پایان این کنفرانس فیصله بعمل آمد که یک تفاهم نامه میان هر دو نهاد ترتیب شود و بخاط‌ر بحث بالای بخش تخنیکی این تفاهمنامه یک تیم کاری ایجاد شود تا در مدت یک ماه این تفاهم نامه ترتیب و امضا شود.

تازه ترین اخبار

شنبه ۱۴۰۳/۹/۳ - ۱۲:۱
Background image

دفاع موفقانه پروژه علمی- تحقیقی تحت عنوان «تحلیل و بررسی برخی ادبیات کودک در ادبیات اوزبیک های افغانستان»

محترم نامزد معاون محقق مظهرالدین لبیب، عضو علمی ديپارتمنت اوزبیکی، انستیتوت زبانها و ادبیات اوزبیکی-ترکمنی، مرکز زبانها و ادبیات، معاونیت علوم بشری اکادمی علوم افغانستان، پروژه ای علمی. . .

پنجشنبه ۱۴۰۳/۹/۱ - ۹:۵۰
Background image

بررسی وضعیت اقلیم مونسونی افغانستان

محترم نامزد معاون محقق ولی احمد " نوری" عضو علمی دیپارتمنت جغراف‍یه طبیعی، انستیتوت هایدرومیتیورولوژی، ریاست مرکز علوم زمین، معاونیت بخش علوم طبیعی – تخنیکی، اکادمی علوم افغانستان پروژۀ. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۸/۳۰ - ۱۴:۳۸
Background image

اشارات نصوص پیرامون اثبات علوم ساینسی

محترم معاون سرمحقق دکتور نور الله کوثر عضو علمی مرکز عقیده وثقافت معاونیت علوم اسلامی اکادمی علوم افغانستان، کنفرانس علمی- تحقیقی خویش را تحت عنوان (اشارات نصوص پیرامون اثبات علوم. . .

BACK TO NEWS