تاریخچۀ مختصر مجلۀ طبیعت

مجلۀ ربع‌وار "علمی-تحقیقی طبیعت" در سال ۱۳۶۸ هـ.ش در چارچوب معاونیت بخش علوم طبیعی – تخنیکی اکادمی علوم افغانستان آغاز به فعالیت کرد. نخستین مدیرمسؤول مجلۀ "طبیعت" محترم محقق سید ذبیح‌الله ساویز بود که سنگ بنای فعالیت مجله را با پشتکار و همت عالی خود بنا نهاد و مسیر روشنی را برای آیندگان ترسیم کرد. اما چاپ مجله به دلایل نظامی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و سایر ملاحظات، چندین بار متوقف شد. این مجله پس از تأمین ثبات نسبی، با گام‌های استوار و محکم فعالیت خود را از سر گرفته و نقش مهمی در نشر مقالات علمی – تحقیقی دانشمندان ایفا می‌کند.

مجلۀ "طبیعت" در ابتدا به نشر مقالات و مطالب نوشته‌شده توسط اعضای علمی مراکز چهارگانۀ خود اکتفا می‌کرد، اما اکنون به نشر و پخش آثار علمی استادان پوهنتون‌ها، مؤسسات تحصیلات عالی – تخنیکی، محققان، نویسندگان و اندیشمندان حوزۀ علوم طبیعی نیز می‌پردازد.

خوانندگان در لابه‌لای صفحات این مجله با آثار، مقالات و مطالبی از محققین و استادانی بر می‌خورند که بازتاب‌دهندۀ دستاوردهای آنان در رشته‌های گوناگون علوم طبیعی – تخنیکی است. در صفحات این مجله، شما با تازه‌های علم نوین، ازجمله اکتشافات جدید در عرصه‌های جیولوجی، جیوفیزیک، جیو-انجنیری، هایدرو میتیورولوژی، ریاضی، فیزیک، تخنیک، ماشین‌سازی، ساختمان‌های مدنی – صنعتی، محیط زیست، انرژی، کیمیا، بیولوژی، زراعت، علوم طبی، فارمسی، وترنری و سایر حوزه‌ها آشنا می‌شوید.

تعداد شماره‌های مجلۀ "علمی-تحقیقی طبیعت" که در دوره‌های مختلف به چاپ رسیده است، به ۷۳ شماره می‌رسد و این مجله با تیراژ ۱۵۰ جلد منتشر می‌شود.

سمت ادارۀ مجله طی سال‌های گذشته به ۸ تن از مدیر مسؤول سپرده شده است. در حال حاضر، مجلۀ "علمی-تحقیقی طبیعت" فعالیت خود را تحت رهبری هیأت تحریر متشکل از ۴ عضو ادامه می‌دهد. مدیرمسؤول مجلۀ "علمی-تحقیقی طبیعت" محترم سید محمد اسماعیل آغا و مهتمـم آن محترم الیاس عمر فرهمند می‌باشد.

مدیریت مجله امیدوار است که خوانندگان محترم، نظریات، انتقادات و پیشنهادات خود را جهت بهبود کار و ارتقای کیفیت مجله، به آدرس مجلۀ "علمی-تحقیقی طبیعت" ارسال نمایند.

📞 شماره تماس: ۰۷۲۸۵۵۰۱۵۰

📧 ایمیل: EO.Farahmand786@gmail.com

📱 واتساپ: ۰۷۸۸۰۵۶۱۷۵