ارزیابی ساخت مواد ساختمانی از زباله های جامد

Ezatullah_admin
چهارشنبه ۱۴۰۴/۴/۱۸ - ۱۵:۴۷
نامزد معاون سرمحقق دوکتور انجنیر محمد ادریس رسولی

نامزد معاون سرمحقق دوکتور انجنیر محمد ادریس رسولی عضو علمي انستیتوت ساختمانی، مرکز علوم ریاضی، فزیک و تخنیک، معاونیت بخش علوم طبعیی- تخنیکی اکادمی علوم افغانستان از پروژه علمي – تحقیقی خویش را تحت عنوان (ارزیابی ساخت مواد ساختمانی از زباله های جامد) در معاونیت علوم طبیعی – تخنیکی در حضور داشت اعضای محترم کمیسیون دفاع و محققین با موفقیت دفاع نمود و اعضای محترم کمیسیون منتخب، دفاعیه ایشان را مورد تأیید قرار دادند.

این پروژه شامل مقدمه و چهار فصل میباشد، در فصل اول تولید انواع و اقسام زباله ها بررسی شده است که می تواند سبب ایجاد مشکلات محیط زیستی گردد. دفع، جمع آوری، پروسس و دفن غیر معیاری آن سبب ایجاد امراض گوناگون در بین افراد جامعه می شود. به همین اساس در جهان برای مدیریت زباله ها رهنمود ها،‌ مقرره ها و ستندرد ها وضع گردیده اند تا سبب کاهش و رفع مشکلات محیط زیستی زباله ها گردد. برعلاوه، محقیقین در تلاش استفادهٔ مؤثر از زباله ها در ساختن محصولات استند،‌ که هدف شان برعلاوه از کاهش مقدار زباله ها، کاهش قیمت تولید و ایجاد محصول با کیفیت خوب می باشد.

در شهر های افغانستان زباله ها به مشکل بزرگ محیط زیستی و حیاتی تبدیل شده است، معیار ها و ستندرد های جهانی که برای مدیریت زباله ها ایجاد گردیده است به شکل درست آن در نظر گرفته نمی شود. در شهر کابل، بنابر ارقام ton3050 زباله تولید می گردد که از آن استفاده مؤثر صورت نمی گیرد. هدف این تحقیق بررسی استفاده از این زباله ها برای تولید مواد ساختمانی می باشد تا راهکار مناست برای بازیافت آن ایجاد گردد. که این موضوع در فصل اول به تفصیل بیان گردیده است.

در فصل دوم، انواع مختلف زباله ها،‌ تولید سرانه زباله های بعضی از کشور ها پُردرآمد،‌ متوسط و کم درآمد بیان گردیده و چنین نتیجه گرفته شد که مقدار تولید سرانه نظر به اقتصاد کشور ها بالا می رود. برعلاوه، مدیریت زباله ها در کشور های مانند افغانستان به شکل خیلی ها ابتدایی می باشد که بخش عمده این زباله ها را مواد عضوی تشکیل می دهد. عدم مدیریت درست این زباله ها سبب آلوده گی هوا،‌ آب، و شیوع امراض مختلف در بین انسان ها و حیوانات می شود. به همین اساس نیاز به مدیریت درست و مؤثر زباله ها از جمع آوری تا دفن در ساحه می باشد. جداسازی و سورتبندی زباله ها در منبع از اهمیت خاص برخوردار است. این عمل دارای مؤثریت اقتصادی و محیط زیستی می باشد. همچنان در مورد اهمیت و چالش های پیشروی ساخت کمپوست یا کود کیمیاوی در خانه های حویلی دار در این فصل بحث گردیده است.

در اخیر این فصل راجع به تولید انواع، مدیريت و تنظیم زباله های شهر کابل بحث صورت گرفته است. زباله های عضوی بخش اعظم زباله کابل را تشکیل می دهد که نبود تجهیزات و زیرساخت‌ های کافی یکی از دلایل اصلی مدیریت نادرست زباله در شهر کابل می باشد. شاروالی امکانات محدودی برای جمع ‌آوری و انتقال زباله‌ ها دارد و بسیاری از مناطق شهری از خدمات منظم بی ‌بهره ‌اند. با وجود همه چالش ‌ها، مدیریت مؤثر زباله در شهر کابل ممکن است. با تلاش مشترک مردم، دولت و نهاد های همکار می‌ توان به‌ سوی شهر پاک، سالم و پایدار حرکت کرد. این امر نه تنها برای بهبود کیفیت زندگی شهروندان کمک می‌ کند، بلکه نشانه‌ ای از مسئولیت‌ پذیری ما در برابر محیط ‌زیست و نسل‌ های آینده خواهد بود.

در فصل سوم این رساله استفاده از زباله های جامد در مواد ساختمانی مورد مطالعه قرار گرفته است. این مطالعه با در نظرداشت شرایط کشور خصوصاً شهر کابل صورت گرفته است. امکان سنجی و استفاده‌ٔ مؤثر از زباله های مختلف در تولید مواد ساختمانی مورد بحث قرار گرفته همچنان مفیدیت ها و چالش های که در بازیافت این زباله ها وجود دارد ارزیابی گردیده است. بطور مثال، زباله های پلاستیکی را می توان در ساخت انواع مختلف مواد ساختمانی مانند خشت های ساختمانی، سرک ها و غیره مورد استفاده قرار داد و همان موارد ساخت و استفاده مورد مطالعه قرار گرفته که سازگار با شرایط اقتصادی و امکانات موجود در کشور باشد.

در فصل چهارم این رساله مؤثریت محیط زیستی و اقتصادی مورد ارزیابی و مطالعه قرار گرفته است. استفاده از زباله ها به حیث مواد ساختمانی سبب کاهش استخراج مواد طبیعی، دفع زباله ها در فضای باز که باعث آلوده گی هوا و آب می گردد، می شود. برعلاوه، بازیافت زباله ها سبب کاهش مقدار زباله های که در دفن گاه ها یا لندفیل دفن می شود،‌ می گردد، که این همه از جمله مزایای محیط زیستی این تحقیق می باشد. برای تحلیل اقتصادی، مواد ساختمانی رایج (مصالح سمنتی) همراه با دو نوع دیگر از مواد ساختمانی که موارد استفاده مشابه دارند و از زباله ها ساخته می شوند مورد تحلیل اقتصادی قرار گرفته است و در پایان معلوم گردید که مواد ساختمانی که در ساخت آن زباله ها به کار رفته اند از لحاظ قیمت ارزانتر تمام می شود.

در فرجام، امیدوارم که این تحقیق بتواند نقش مؤثری در مدیریت زباله ها شهری کشور به خصوص شهر کابل ایفا نماید تا سبب کاهش مشکلات محیط زیستی و اقتصادی ناشی از تولید و پروسس زباله گردد. استفاده از زباله‌ ها در ساخت مواد ساختمانی می‌ تواند به عنوان یک راهکار عملی و پایدار، همچنان کاهش قابل ملاحظه ای در مقدار زباله ‌های تولید شده و آلوده گی ‌های ناشی از آن مؤثر باشد و همچنان در زمینه ساخت مواد ساختمانی ارزان‌ قیمت و قابل دسترس گردد. انتظار می ‌رود که نتایج این تحقیق مورد توجه نهاد های ذیربط، محقیقن و فعالان عرصه ساختمانی قرار گیرد و در بهبود شرایط محیط زیستی و اقتصادی کشور سهمی ارزشمند داشته باشد.

Documents

سلاید های پروژه

تازه ترین اخبار

یکشنبه ۱۴۰۴/۴/۲۲ - ۱۱:۱۵
Background image

نقش هوش مصنوعی در رسانه های اجتماعی

عضو علمی مرکز علوم اجتماعی معاونیت علوم بشری اکادمی علوم افغانستان محترم محقق حکمت الله عزیز کنفرانس علمي - تحقیقی تحت عنوان (نقش هوش مصنوعی در رسانه های اجتماعی) در حضور استادان و. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۴/۱۸ - ۱۵:۴۷
Background image

ارزیابی ساخت مواد ساختمانی از زباله های جامد

نامزد معاون سرمحقق دوکتور انجنیر محمد ادریس رسولی عضو علمي انستیتوت ساختمانی، مرکز علوم ریاضی، فزیک و تخنیک، معاونیت بخش علوم طبعیی- تخنیکی اکادمی علوم افغانستان از پروژه علمي –. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۴/۱ - ۹:۵۱
Background image

شمارۀ 84 مجلۀ علمی – تحقیقی تبیان به زیور چاپ آراسته شده

تبیان مجله ای است که از بخش علوم اسلامی اکادمی علوم به نشر می رسد، حاوی موضوعات عقیده، تفسیر و علوم القرآن، حدیث و علوم حدیث، سیرت، فقه، اصول فقه، تاریخ اسلام و ثقافت اسلامی می باشد،. . .

BACK TO NEWS