رئیس جمهور غنی: انجمن ادبی هرات از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ و اکادمی علوم تقویت خواهد شد

Ezatullah_admin
یکشنبه ۱۳۹۹/۱۱/۵ - ۱۱:۲۰
جمهور رئیس غني د هرات ادبي ټولنه به د اطلاعاتو فرهنګ او علومو اکاډمۍ له لوري پیاوړې شي

محمد اشرف غنی رئیس جمهوری اسلامی افغانستان در جریان سفرش به ولایت هرات، در مراسم صد سالگی روزنامه اتفاق اسلام، نود سالگی انجمن ادبی هرات و تجلیل از ۶۰۶ مین سالروز تولد حضرت مولانا عبدالرحمن جامی، اشتراک و سخنرانی کرد.

در این مراسم که در تالار مقام ولایت هرات بتاریخ ۳ دلو برگزار شده بود، ابتدا استاد نظری آریانا صحبت کرد و در مورد تاریخچه روزنامه اتفاق اسلام معلومات داده، گفت که این نشریه یکی از روزنامه های نادر در کشور است که یک سال بعد از سالروز استرداد استقلال به چاپ رسید.

وی افزود که این روزنامه به نام هرات گره خورده است، نشانۀ هویت ماست و زمانی که از هرات یاد می کنیم، نام روزنامه اتفاق اسلام در ذهن ما مجسم می شود.

نظری آریانا ضمن اینکه خواهان توجه بیشتر حکومت به این روزنامه شد، گفت که این روزنامه نقطه فرهنگی برای نویسندگان و فرهنگیان هرات است و وسیله ارتباط میان حکومت و مردم می باشد.

سپس استاد داوود منیر در مورد انجمن ادبی هرات صحبت کرده، گفت که انجمن ادبی هرات یک نهاد ادبی و غیردولتی است و از بدو تاسیس آشنایی با ادبیات جهان و نشریه های فراوان دارد و ژانرهای ادبی مختلف را از این طریق به نشر می رساند.

وی گفت که ما نیاز به ادبیات نوین داریم که با دنیا تعامل داشته باشد، به ویژه در عرصه هنر و فرهنگ. چیزی که ما به شدت نیاز داریم و می تواند ما را به هم جمع کند، ادبیات ملی است و آن شامل ارزش های دینی، مدنی و میهنی می باشد.

متعاقباً آقای هروی در مورد کتاب علمی و تحقیقاتی زندگانی، شخصیت و اندیشه و آثار مولانا عبدالرحمن جامی که از سوی پوهنتون جامی به چاپ رسیده، معلومات داد.

وی افزود که این کتاب در مدت یک سال توسط محققان و نویسندگان مشهور هرات تهیه و ترتیب شده است و بیش از صد جلد کتاب دیگر نیز تالیف کرده ایم.

سپس امرالله صالح معاون اول رئیس جمهور صحبت کرده، گفت که تمام آثار بزرگ ادبی و عرفانی بخاطری که بنیاد شان عشق، انگیزه و علاقه بوده، ادامه یافته است.

وی افزود که ما انجمن ادبی هرات را حمایت خواهیم کرد و باید کارهای فرهنگی و ادبی را به روز بسازید. در رسانه های چاپی به ویژه روزنامه اتفاق اسلام اتکای بیشتر به بخش دیجیتالی شود تا هر گوشه کشور به آن دسترسی داشته باشد.

رئیس جمهور غنی پس از استماع صحبت های آنان، گفت که مولانا جامی و تاریخ طبقه نقشبندی ضرورت به تحقیقات همه جانبه دارند.

وی افزود که ما شبکه های اسلامی را کمتر درک کردیم، این شبکه های فکری است که در نقاط مختلف کشور و کشورهای همجوار نقش رابط را داشتند.

رئیس جمهور گفت که کمال الدین بهزاد را فراموش نکنید، زیرا برای چهار قرن تمام صنعت نقاشی امپراتوری عثمانی، صفوی و مغل هند تحت تاثیر سبک نقاشی وی قرار داشت.

رئیس جمهور غنی به مسئولین مربوطه هدایت داد که انجمن ادبی هرات از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ و اکادمی علوم تقویت خواهد شد و در زمینه دیجیتال سازی روزنامه اتفاق اسلام اقدام صورت خواهد گرفت.

رئیس جمهور در اخیر سخنانش از تلاش های انجمن ادبی هرات بخاطر نظریات شان در مورد فرهنگ ملی، تقویت مردم سالاری و فرهنگ صلح و خاصتاً اعتدال و وسطیت ابراز امتنان کرد.

تازه ترین اخبار

شنبه ۱۴۰۴/۱/۹ - ۱۱:۴۳
Background image

شمارۀ 81 مجلۀ علمی – تحقیقی تبیان به زیور چاپ آراسته شده

تبیان مجله ای است که از بخش علوم اسلامی اکادمی علوم به نشر می رسد، حاوی موضوعات عقیده، تفسیر و علوم القرآن، حدیث و علوم حدیث، سیرت، فقه، اصول فقه، تاریخ اسلام و ثقافت اسلامی می باشد،. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۱/۷ - ۱۲:۳۶
Background image

بررسی واقعات پرکاری دندان‌ها و عوامل ناکامی آن در شهر کابل

محترم نامزد معاون محقق داکتر حجت‌الله موحد، عضو علمی مرکز علوم طب معاونیت بخش علوم طبیعی-تخنیکی اکادمی علوم افغانستان از پروژه علمی – تحقیقی خویش را تحت عنوان (بررسی واقعات پرکاری دندان. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۸ - ۱۲:۹
Background image

بررسی سیستم‌های اقتصادی و طرح سیستم اقتصاد مناسب برای افغانستان

محترم معاون سرمحقق دکتر محمد حکیم حیدر، آمر انستیتوت اقتصاد، معاونیت علوم بشری، اکادمی علوم افغانستان پروژه علمی-تحقیقی خویش را به عنوان "بررسی سیستم‌های اقتصادی و طرح سیستم اقتصاد. . .

BACK TO NEWS